torsdag 24 november 2011

Bon Iver - Bon Iver

Ingen musik berör mig just nu mer än denna. 2008 släppte Bon Iver For Emma, Forever Ago. Inspelad i en skogsstuga efter ett brustet förhållande. Efter en första lyssning tyckte jag det var helgalet men som alltid med riktigt bra musik så växer den för varje lyssning och till slut var jag helt fast. Egensinnigt, känsligt och fängslande.
Den nya plattan är helt i samma stil och lika bra, värmer gott i höstmörkret. Fantastiskt att denna musik kan uppskattas och bli en kommersiell succé. Läste lite kul info på Wikipedia: På sina konserter får Justin Vernon hjälp av Sean Carey (trummor, sång, piano) och Mike Noyce (sång, gitarr). Noyce var en gitarrelev till Vernon under high school medan Carey kom fram till Vernon, efter en av Bon Ivers första spelningar, och sa att han kunde sjunga och spela alla låtarna.[8]På grund av mycket dubbelinspelning på For Emma, Forever Ago var Vernon rädd att det skulle bli svårt att få låtarna att låta som på skivan. För att kompensera för det problemet gav Bon Iver ut låttexter för vissa låtar till publiken så att de kunde sjunga med.
Kolla in Bon Ivers fina hemsida: http://boniver.org/ Fast när pojken tar på sig ylletröjan utan något annat under så ryser jag.

Lågvatten

Grymt lågt vatten, jag får ta mig ut i kajaken och se hur det ser ut mellan holmarna. Det skiljer definitivt ca 1 -1,5 m mellan när det varit som högst och nu.

Eld

Jag älskar att elda! Vare sig det gäller brasa i naturen eller kamin inomhus. Jag påstår dessutom att jag är hyfsat bra på det, och att läsa elden. Jag tycker också om förarbetet d v s att såga och klyva. Att hugga upp ett helt träd med grov stam är ju ett konststycke, man måste veta var man ska sätt kilarna. Allt detta har jag lärt mig av min pappa som är uppvuxen i ett hem där man hade elden som enda värmekälla, drog hem från berget och hanterade.
Veden var slut och jag kan nu inte få ved från skogen bakom huset som tidigare så nu köpte jag för första gången. Berlingon är bra, man kan sätta in en pall utan problem. Ett par pinnar och tempen steg till 22 grader direkt, fantastiskt men för varmt för mig, jag blir trött. Det blir nu en målsättning att på dagen hålla ca 20 i huset (exkl sanitetsutrymmena) med spisen som enda värmekälla och värmare av vatten, kul.