onsdag 5 december 2007

Zegul introduceras hos Kajakevent

Alexander och Malin från Zegul tillsammans med min kollega Leif.

Vi är glada över att nyligen ha gjort en överenskommelse med Zegul om att sälja deras kajaker. Zegul är ett svenskt företag, ny som aktör på kajaksidan. Inledningsvis kommer vi att ha två modeller, en i plast, Zegul K503P och en i glasfiber, Zegul K550G. Siffrorna står för kajakernas längd. Designer är Johan Wirsén som formgivit nästan alla Point 65´s kajaker och de båda Skim-modellerna. Denna gången har Johan ritat kajaker med annorlunda bottenform bl a skarpa slag som gör att de reagerar fint på kantning. Kajakerna tillverkas i Sverige och Tjeckien.

Plastkajaken är en lättpaddlad, utseendemässigt cool, och prestationsmässigt superkul krabat som passar för de flestas behov, utan skott i fören. Glasfiberkajaken är en fullvuxen havskajak som inte har några begränsningar. Ett par timmar, dagstur, weekend, vecka, expedition, bara att välja. Den har bra volym bakom sittbrunnen vilket leder till fina surfegenskaper.

Samma dag, den 15/12, som vi har Sverigepremiär för Tiderace Seakayaks kommer vi att premiärvisa Zegul. Exemplar finns för provpaddling.
Zegul har sitt kontor på Nedre Långvinkelsgatan 5 i Helsingborg. Där kan man se kajakerna. En del av Kajakevents sortiment kommer även att saluföras där.

Lef, nöjd som vanligt

http://www.zegul.se/

http://www.haveriet.com/