tisdag 23 augusti 2011

Att skicka och ta emot gods...

...är inte så lätt där vi nu bedriver verksamheten. Lastbilar kan inte ta den fina lilla skogsvägen ner till havet. Därför får jag be chauförerna åka till Tredenborgs Camping dit jag kommer och hämtar eller lämnar. Som idag när en Tahe Marine Coastspirit skulle till Själevad.

Kameraproblem...

...förr köpte man en systemare sen höll den livet ut. Så är det inte nu. Sparar man alla blir det som en kuslig kyrkogård i skåpet.
Min Panasonic Lumix har varit kanon men fokuserar nu fel och det blir svarta fläckar på bilderna.
På en Pentax Optio blev det fel på skärmen ganska fort. Man kan bara se konturer, annars funkar kameran OK men zoomar man blir det bedrövligt.
På en ny Pentax Optio WG-1 bildades imma ganska fort invändigt på både skärm och objektiv. Den får lämnas in.

Bra Tideraceår..

...förra året fanns inga Tideracebåtar att tillgå under hela sommaren. Klart intresset svalnade. I år har det verkligen tagit fart igen. Eftersom det är lång framförhållning i leveranserna har det blivit brist på vissa modeller och de flesta kajaker är sålda redan när de kommer. Kul, Tideracebåtarna förtjänar verkligen detta.
På bilden testar kund från Göteborg Xplore.

Tid till eftertanke...

... hela sommaren har här varit folk och bott hos mig i Sölvesborg. Nu senast fem pers från Italien. Nu är jag åter ensam som jag var i början, i maj. Nu får lokalbefolkning, kunder, kollegor och kursdeltagare vara den socialal kontakten. Underbart skönt som omväxling.
Då finns tid för eftertanke och att göra persedelvård. Härligt att tvätta för hand och soltorka!