torsdag 10 december 2009

Skim lägger ner

Enligt nyhetsbrev och hemsida lägger Skim ner sin kajakproduktion p g a dålig lönsamhet. När man är i branschen har man känt vibbarna, det var inte helt oväntat. Internationellt sett har inte Skim rönt stor uppmärksamhet, det har synts när man varit på t ex Nürnbergmässan. Kanske beroende på för liten satsning, men framförallt tror jag att denna typ av kajaker med rak köllinje, anpassade till den svenska skyddade skärgårdskusten, inte är lik attraktiva i länder med tuffare vatten där man föredrar mer rocker.
I alla fall synd på så vackra och välbyggda kajaker. I vissa mindre kretsar verkar de ha uppnått nån sorts hausse-kultstatus, t ex i min klubb Helsingborgskanotisterna.
För den som vill ha kajaker med liknande känsla så är det lämpligt att prova Zegul 530 och Zegul 550. Även de ritade av Johan Wirsén, med snarlikt utseende och liknande egenskaper, kolla här: http://peterkajakevent.blogspot.com/2009/12/zegul-530-provpaddlad.html
Kayak Event är ett av få företag som säljer Zegul.

Nya Stohlquistvästar i Kayak Event butikerna

Två helt nya Stohquistmodeller av västar har inkommit. Båda lågt skurna med underbar passform och komfort. Passar förmodligen damer och herrar lika bra. Som vanligt med Stohlquist handlar det om väldigt fin kvalitet i material. Den ena heter Descent och är i toppklass, kan användas för turpaddling, som instruktörsväst och som forsväst.
Descent
Den har bälte för bogsering med snabbutlösning, fäste för kniv och en hel del andra finesser. Priset, 1 999 kr, är mycket konkurrenskraftigt i jämförelse med andra amerikanska toppvästar.
Rocker
Den andra heter Rocker, bygger på samma koncept men är utan många av Descents detaljer, pris 1 399 kr. Mer info:

Snart i vår webshop, http://www.kayakevent.se/