måndag 22 juni 2009

Rapport från en inställd blomlåda

För sisådär elva, tolv år sen så beslutade jag mig för att köpa en havskajak. Varken jag eller någon jag då kände visste något om detta så jag läste ett test i Utemagasinet och åkte sen upp till Orust och köpte mig en Prijon Seayak.

Prijon Seayak...still alive and kicking

Kajaken har tagit mig på många turer, i Norge, på Färöarna och många plater i Sverige. Denna gamla modell är tunnare i godset än de nya och har mindre och lättare utrustning vilket gör den i min ögon till en smäckare kajak.

I vilket fall som helst, när jag köpt kajaken så åkte jag till Lars Clifford i Jonstorp (VKV försäljare) för att skaffa en paddel. När han hörde vilken kajak jag köpt så idiotförklarade han mig på fläcken. Enligt honom så skulle solljuset bryta ner kajaken och inom två år skulle det bli hål raktigenom och enda användningen för den skulle vara som blomlåda i trädgården.

Tro mig, jag har verkligen misshandlar denna kajak på alla sätt, bl a genom att åka utför stenstränder och klippor för att snyggt landa i vattnet och inget har hänt av negativ karaktär mer än repor. På senare år har tanken slagit mig att en kajak som blomlåda vore coolt så den har nu legat i ett par år vid fritidshuset, under bar himmel året runt. Men nej, det går inte att få hål på den. Jag har givit upp och börjat paddla den igen när inget annat finns tillhands.

Leve Prijon, bu för Clifford!

PS. Clifford sa dessutom att det var livsfarligt att rolla eftersom man kan få bihåleinflammation. DS

http://www.clifford-kajak.com/

http://217.160.65.46/Prijon_English/index.html