torsdag 24 november 2011

Bon Iver - Bon Iver

Ingen musik berör mig just nu mer än denna. 2008 släppte Bon Iver For Emma, Forever Ago. Inspelad i en skogsstuga efter ett brustet förhållande. Efter en första lyssning tyckte jag det var helgalet men som alltid med riktigt bra musik så växer den för varje lyssning och till slut var jag helt fast. Egensinnigt, känsligt och fängslande.
Den nya plattan är helt i samma stil och lika bra, värmer gott i höstmörkret. Fantastiskt att denna musik kan uppskattas och bli en kommersiell succé. Läste lite kul info på Wikipedia: På sina konserter får Justin Vernon hjälp av Sean Carey (trummor, sång, piano) och Mike Noyce (sång, gitarr). Noyce var en gitarrelev till Vernon under high school medan Carey kom fram till Vernon, efter en av Bon Ivers första spelningar, och sa att han kunde sjunga och spela alla låtarna.[8]På grund av mycket dubbelinspelning på For Emma, Forever Ago var Vernon rädd att det skulle bli svårt att få låtarna att låta som på skivan. För att kompensera för det problemet gav Bon Iver ut låttexter för vissa låtar till publiken så att de kunde sjunga med.
Kolla in Bon Ivers fina hemsida: http://boniver.org/ Fast när pojken tar på sig ylletröjan utan något annat under så ryser jag.

Inga kommentarer: