söndag 24 juli 2011

Egentligen otroligt...

...att man kan få en Tahe Oceanspirit (testvinnare i ett test i Paddling förra året) i kolfiber/aramid för 12 900 kr. Och detta inklusive paddel och kapell! Kolla mer http://www.kayakevent.se/ Sommarens erbjudandet från Tahe slår det mesta. Liknande pris på paket med Seaspirit, Bayspirit och Wind Solo. Alla modeller i kolfiber/aramid, alla utom Solo designade av Johan Wirsén. Tahe ligger alltid i topp gällande kombinationen pris/kvalitet.

Blåsig dag

En kopp morgonkaffe på bryggan och en kik utåt visade att det blåste SO vilket betyder fritt blås från Polen och hit, ovanligt. Vind kanske 10 m/s,
Upp till huset och kollade in vad Amanda lämnat kvar när hon åkte för att assistera kurs i Malmö. Tiderace Xplore S och en stor Lendalspade blev valet. Xplore S för att jag sitter som en smäck i den, för att den tar mig lätt ut i motvinden och för att den surfar som en torped.
Sicksackade mig i skydd av Gruarna ut till Skälörarna. Där färjade jag mig snett ut på öppet vatten, vände nosen hemåt och körde på. Hyfsat stora och brytande vågor (sorry inga bilder där). Hade varit gott att ha en kompis med men det gick fint.
En liten fin förmiddagtur, håller det i sig kan det bli senare också.

Vi har en del kortare kajaker till salu.

...bl a för fors och surf.

Att välja Tiderace...

...för en liten tur. Har man inte paddlat förut kan Xcite passa, stabil och lättmanövrerad. Den erfarne turpaddlaren tar en Xplore S, Xplore eller Xplore X efter sin kroppsstorlek.