tisdag 25 maj 2010

Kayak Event presenterar stolt Helen Wilson och Johan Wirsén tillsammans

Den 23/6 och kommer Helen Wilson från USA och Johan Wirsén till Malmö.

Grönländare och Helen

Bild Helen Wilson

Helen är grönlandspaddlare med rollning som specialitet, har vunnit mästerskap på Grönland 2008. Varför enbart skäggiga gubbar (förlåt Thomasson)? Johan är vår störste kajakdesigner med kajaker för Zegul, Tahe Marine, Point 65 och Skim på sitt samvete, säkert ett tjugotal kommersiellt tillverkade modeller. De kommer för att bjuda på något extra, såhär funkar det:

  • tre timmars samvaro med Johan som talar om kajakdesign och kanske spenderas en del tid på vattnet
  • tre timmars lektion med Helen, rollning och annat
  • max tolv deltagare, sex i två grupper som byter mellan Johan och Helen
  • pris 700 kr/man
  • egen kajak medtages eller hyrs av Kayak Event

Tiden den 23/6 är ej fastlagd och eventuellt kommer ett samarbete att ske med Kanotföreningen Öresund

Dessutom räknar jag med att vi kan köra samma program den 24/6 och då i Helsingborg i samarbete med Helsingborgskanotisterna.

Vid köp av Tahe Greenlander eller Greenlander Touring, bjuder Kayak Event på deltagaravgiften (i mån av ledig plats och kan ej kombineras med andra erbjudanden).

Definitiva besked kommer här och på Kayak Events hemsida. Den som redan nu känner sig intresserad kan kontakta mig, peter@kayakevent.se.

Thule och annat nytt i butiken

I Malmö har vi stor butiksyta och har där kunnat ta steget fullt ut och bli en riktig Thule återförsäljare. Åtminstone gällande sortimenter för sport. Många av våra kunder har tidigare åkt långt till andra butiker för att köpa Thules taksaker för att få hem kajaken. Nu behövs inte det.
I kombination med Ecklas stora sortiment har vi nu allt som behövs.
Vi har alltid ett par Nelokajaker i lager men nu ville Per ha en Viper 55 inför och för Dalsland kanotmarathon så vi tog hem en sån. Hann precis börja sprätta emballaget innan jag stack hem. Läcker är bara förnamnet!

Grymt läge....

...tänker jag ibland när jag går till butiken och tittar ut över Malmös kanaler. Fantastiska provpaddlingsmöjligheter, inte minst för nybörjare. Och den som vill prova kajakerna i vågor kan paddla ut till havet på en kvart.
Man får vara tacksam.