torsdag 27 november 2008

27/11 Xplore S och andra godbitar i butiken

Idag packade vi upp de båtar jag haft med mig från Kokkola och Stockholm. Fokus från vår sida låg nu på kvaliteten på de nya båtarna från Finland och inte minst på den eftertraktade Xplore S som med sina 51 x 533 cm är en lite mindre, lättpaddlad turkajak med högsjöegenskaper. Som bonus får man då även en kajak som är lättmanövrerad och som olastad fungerar fint att leka med.

Två nya Xplore S

Detalj, Hardcore är en lättare kajak än Classic

Min vilda fantasi, kolla färgsättningen Plats för kompass Lika välkomna, Tahes läckra svarta Greenlander och den snabbpaddlade Multisporten

23-26/11 Tiderace tillverkning i Finland

Eftersom Plastex har haft svårt att få fram Tideracekajaker i tillräcklig omfattning för att möta efterfrågan, har Tiderace flyttat tillverkningen till Charger Composites i Kokkola, Finland. Då det nu var dags att ta hem ett gäng nya Tideracekajaker så passade jag på att åka dit och samtidigt se tillverkningen. I Stockholm mötte Patrik från Söder Kajak upp och gjorde sällskap. Otur hade vi med storm på havet på överfarten och halt väglag i Finland men allt gick bra.

Chargers lokaler är nya, luftiga och moderna med fint flöde. Arbetsmiljön den bästa och även omtanken om den externa miljön. Verkligen intressant att se hur kajakerna görs, här handlar det om ett skickligt hantverk och genomtänkt detaljarbete som ger användaren en högkvalitetskajak för många års njutning på vattnet.

Dave från Tiderace och Patrik ritar om kartan?

Blivande kajaker i formar Halvorna sätts samman medan de ligger i sina formar Råämne till kvalitetskajak Sista finishen läggs Evert Aartsen, VD och ägare till Charger (tidigare mästare på vattenskidor), är nöjd med slutresultatet Roder på en Xplore som är specialbeställd till någon krävande expedition Patrik fann pluggen (orignalkajaken i trä) till Xcite S som kommer till våren Sen började vi lasta i kylan Vi lyfte på arton kajaker varav nio redan har funnit sina nya ägare I väntan på att åka ombord på Silja i Åbo
Kul att i trevligt sällskap resa och lära sig mer om kajaken.
Nu har även Söder Kajak och Nynäs kajak demoex hemma och vi äntligen Xplore S på lager i Malmö.

I Stockholm lyfte jag dessutom på Tahes Greenlander i svart och ett par Multisport så nu har vi även demoex av dessa hemma.

Kontakter:

http://www.kajakevent.se/

http://www.soderkajak.se/

http://www.nynaskajak.se/

http://www.tideraceseakayaks.com/

http://www.chargercomposites.com/index.html

http://tahemarine.se/

Billigt och trevligt boende i Kokkola: