tisdag 20 september 2011

Krabb med nyckeln

Krabb är gammalblekingska för strul. Har ni varit med om hur galet dum man kan vara. Jag var lite stressad och skulle åka till stan, bankärende m m. När jag kom hem igen hade jag inte nyckeln i fickan, inga problem eftersom jag har en extra hängande på ett hemligt ställe. Där hängde dock ingen nyckel, glömt hänga tillbaka sen tidigare, suck! Kollade om oreglat fönster fanns men icke sa Nicke och katten därinne. Lasse som hyrt kajak kom och fick höra om krabbet. Han gjorde ett bra försök att agera inbrottstjuv genom ståltrådspenetrering av smäcklåsen. Det gick när han gick i skolan sa han men nu är det 2011 kom vi fram till.

Jag kollade vilket fönster som var lämpligt sen tejpade jag med silvertejp (sett i deckare på TV) och slog med hammare, gick fint. Kröp in, skönt att vara inne kände jag och gick för att öppna dörren på andra sidan huset och fann den olåst! He, he vad billig man kan känna sig.

Tack Lasse för att du var förstående och åkte till glasmästaren och ordnade en ny ruta!

Hepp!

Bra kajaker för storvuxna personer...

...är det ont om. Jag menar alltså inte bara kajaker som storvuxna kan sitta bra i utan att det även handlar om riktiga havskajaker som är bra att paddla.
Eftersom vi kör många kurser så kommer det ibland deltagare som är två meter och väger 120 kg. Vi måste kunna erbjuda dessa en kajak som de får plats i och är tillräckligt stabil. Fördäcket får inte vara för lågt vilket exkluderar de flesta kajaker Johan Wirsén har ritat förutom Oceansprit HV.
De kajaker som vi har att välja bland är:
Tahe Marine Oceanspirit HV - passar de flesta större och tyngre personer, stabil och bra
Tahe Marine Reval - passar långa personer men inte hur kraftiga som helst med tanke på sittbrunnsöppningen, genoms sin V-form dessutom initialrank vilket kanske inte stör långa men definitivt lång och tunga personer.
Tahe Marine Reval Midi Glasfiber - långa och tunga personer går bra ner i denna endast 520 cm långa kajak med relativt högt däck men den kan genom sina runda slag upplevas mindre slutstabil vid sjögång
Tahe Marine Reval Mide PE - har inte testat men denna kajak bör kunna ta relativt stora personer och var kul för dessa att paddla.
Tiderace Seakayaks Xplore X - en fantastisk kajak för långa och/eller tunga personer, favorit på våra kurser, vi har haft deltagare som endast kunnat paddla denna kajak, p g a sin storlek och/eller sin dåliga balans. Dessutom en riktigt bra långfärdskajak.
Tiderace Seakayaks Xcape X - Kompis till Xplore X, smalare, kortare men de flesta passar även i denna långfärdskajak som är lite enklare i konstruktionen än Xplore och till ett mycket lägre pris.
Jeppe på den första bilden föll direkt för Xcape X, lagom stor, stabil och behaglig att paddla. Jeppe är kanske 193 cm och 100 tung.
Lasse på andra bilden är kanske 198 cm och 110 kg. Han gillar Xplore X skarpt, sitter bra och tycker om egenskaperna.