fredag 8 oktober 2010

Hejdå Nürnberg

Denna bild är till Jonas Hollander

Kanumesse Nürnberg andra dagen

Idag handlar det mer om saker än människor.
Ocean Kayaks har en ny fiskekajak framtagen av proffs, välutrustad och läcker...
..kan gärna kompletteras med isbox tycker Lars från Outdoor Sports Scandinavia...
Kajaksport har sadlat om från kajaktillverkare till leverantör av reservdelar, tack för att ni finns...
...de tuffa killarna från Select är bra att ha och göra med och har sina egna nischade paddlar...
Tahe har tagit över Trapper och kommer att utveckla märket med nya modeller.
...canadensare intresserar mig, och Johan Wirsén, fömodligen den mest förekommande personen på denna blog...

Tahe går vidare med god fart, inte minst genom märket Zegul som kommer med flera nyheter. Jag har tidigare berättat om 520, det kommer en 470 och en av mässans produkter som verkligen sticker ut är Baidarka. Tahe bugar med respekt mot paddlingens vagga.

Det handlar om en ca 550 lång kajak, Greenlander har ursprung i traditionell paddling på Grönland, Baidarka härstammar från aleutiska folket i Alaska.

...traditionell form på fören...

...i glasfiber med trädetaljer. Vad jag kan bedöma nu, en snabbgående turkakaj...

...läckert akterparti...

Tiderace ja, de kommer med fyra helt nya kajaker tillverkade av Cobra som uppfyller de krav Tiderace har. Kvaliteten är super och jämn. Detta är kajaker som inte går att jämföra med mycket annat. Man har förbättrat många detaljer som inte syns, bla överlappar däck och skrov i skarven, halvorna limmas ihop och sen tejp utanpå. Detta är kajaker vars egenskapet ger full valuta för pengarna och som tål att paddlas tufft . Aled Williams står för design och konstruktion.

Erik från Point, Dave och Aled från Tiderace...

Den första nyheten är Xtreme. Xtreme är definitivt mindre för turpaddling och mer för lek och paddling i utmanande förhållanden. Har inte exakta uppgifter men ca 515 x 52 cm, d v s mindre än Xcite. Xcite har ju blivit stilbildare som teknisk kajak, hur ska detta bli, spännande! Den duktige paddlaren jublar, den mindre skicklige tackar och tar emot och blir bättre.

...en vacker båt med mycket rocker och mycket volym i fören...

...kvalitet och finish är grym...

Nästa nyhet är en serie båtar som heter Xcape S, Xcape och Xcape X. Det handlar om turbåtar som kräver mindre av paddlaren och är mer förlåtande än Xplorekajakerna. En fördel, många paddlare har varit för stora för Xplore S och för små för Xplore och samma sak mellan Xplore och Xplore X, här har vi kajaker som fyller de gapen. Kajakerna ligger på 518 resp 540 cm i längd. Lite bredare än Xplore, förutom X som är smalare än sin Xplorevariant.

..full range...

Dessutom lanseras Intro, precis som Classic, Hardcore och Hardcore Pro, en konstruktionsvariant med annan sammansättning av material. Xcapekajakerna kommer att kosta ca 4 000 kr mindre i Introutförande än Classicvarianten. Det blir kajaker som kommer ner en bra bit i pris, prestanda och kvalitet till kanonpris.

Tack för denna gången, till alla jag mött och till hela Nürnberg. Återkommer med mer info om produkter vi tar in i butiken.