måndag 19 juli 2010

Kanotpolo SM i Malmö...

Foto Lars Mårtensson ..i helgen, direktsänd i TV. Vi var där med ett tält och sponsrade genom att köpa reklamplats.

Snart Tideracekajaker på gång...

...i mitten av augusti kommer säsongens första leverans. Tjugo kajaker varav hälften just nu är bokade. Foto Jan Gyllensten
Jan i sin Tiderace Xcite vid Höga Kusten
En besvärlig säsong har det varit i år. Vi strävar efter att vara flexibla och erbjuda våra kunder det bästa som finns på marknaden i varje prissegment. Vi har därför i år valt Tahe, Zegul och Tiderace som våra största leverantörer. Av en slump har det visat sig att just dessa leverantörer inte har kunnat leverera enligt vår beställning. Tahe har haft en brand i sin fabrik som även tillverkar Zegul och Tiderace bytte tillverkningspartner vilket ledde till leveransförseningar.
Leveransen av Tahe löper just nu bra förutom PE-kajakerna. Tiderace har kunder som väntat sedan maj på sin kajak. Vi kan bara tacka för det tålamod som dessa kunder visar genom att ligga kvar med sin beställning trots att leveransen skjutits fram två gånger.
Eftersom en del av vår affärsidé är att sälja kajaker så har det blivit knepigt. Det går inte att förneka att vi har haft kunder som valt andra kajaker och kunder som beställt Tahe har i många fall tröttnat på att inte få besked om leverans utan har valt andra märken. I vissa fall har det blivit helt fel eftersom de hos andra återförsäljare har köpt kajaker som inte har motsvarat deras behov. En kajak ska man ha länge och att då hamna fel för att kunna ha den en vecka tidigare är inte genomtänkt.
Vi är i högsta grad kundorienterade så vi har deppat lite över situationen men nu är snart ordningen återställd och allt blir så mycket roligare.