söndag 30 december 2007

29/12 "A Tribute To Led Zeppelin" på KB i Malmö

Efter butikens stängning pustade vi ut med med en pilsner och lite mat, skönt!
Sen begav vi oss till KB för att se Zeppelinarcoverbandet "A Tribute To Led Zeppelin". Lika mycket folk som på en konsert med någon mer känd artist. I garderobskön stötte jag på min barndomsvän Ole som en gång spelade Led Zeppelin II för mig och jag blev biten och chockad över hur i helsinki han kände till denna grupp som jag inte hört talas om fastän jag hade stenkoll på allt, trodde jag! Tack Ole! Sen kom det ytterligare två bra LP från Zeppelin sen blev det enligt min mening sämre.

Det var hög klass på bandets hela spelning. Inledande Rock and Roll däckar oss och sätter ribban...högt. De är alla mycket duktiga musiker, har den rätta kaxiga scenutstrålningen, de gillar att göra detta. Klockrent ljud och lagom högt. Bra tempo och självklart hade jag velat höra fler låtar från tidiga perioden men OK ändå och inga svackor. Kort sagt , om du får chansen, ta den, se dem!

Detta var ju grabbarnas afton och till slut gled vi hem längs trottoarerna med rockhistoriens mest delikata gitarriff och ett fett orgelsolo ringandes i huvudet och tog till slut sista tåget mot Helsingborg. En toppenkväll!

29/12 Tideracepremiär nr 2 hos Kajakevent

Vi hade återigen en dag då vi satte fokus på Tiderace Seakayaks. Ännu en dag då det kom kunder och paddelintresserade till butiken. Det är ju så vi vill ha det, att man ska kunna komma in till oss även för att umgås. Man kan ta en andhämtningspaus, sitta ner, fika, läsa, se en film, träffa andra likasinnade. Vi gillar vår lilla sitthörna och hoppas många andra gör likaså. Intresset för Tiderace kajaker växer sig större och större. I princip alla som provpaddlat dem har uttalat positiva omdömen och då talar jag om hela spannet av utövare, från relativt färska till mycket erfarna och avancerade paddlare. Ett stort nöje att se glädjen hos provpaddlarna när de kommer in till bryggan efter avslutad tur. Vad som speciellt gladde oss var att Björn Thomasson dök upp nästan direkt vi hade öppnat och med sig hade han utrustning för paddling. För den som inte vet vem Björn är kan jag berätta att han har utvecklats till en svensk kajakguru av klass. Konstruktör och formgivare, författare inom området, föreläsare inom allt som har med kajaking att göra. Björn har på senare tid fördjupat sig på området grönländsk kajaking, både byggande och paddling. Han kan utföra en mängd manövrar med bas i den ursprungliga grönländska paddlingstekniken. Inför häpna förbipasserande lördagsflanörer utförde Björn en grönländsk testshow på kanalen.

Björn testar Tiderace

Min kollega Leif och jag kan avgöra hur en kajak är att paddla och är bra på att bedöma vilken typ av paddlare och paddling den är lämplig för. Men vi är inte tekniska paddlingsekvilibrister eller experter på att bedöma kajakens forms påverkan på hur den uppför sig på vattnet på det sätt som Björn kan. Därför är det verkligen roligt att få hans utlåtande om Tiderace och när det gäller Björn vet man dessutom att bedömningen är objektiv. Testrapporten finns på hans innehållsrika site:

http://www.thomassondesign.com/default.aspx Ett tack till alla som besökte oss på lördagen!