söndag 19 december 2010

Tågkaos

Man har hört talas om det men aldrig själv varit med om det förut, ett tågkaos. Men i fredags var det dags, jag är normalt hemma vid åttatiden på kvällen men det blev först vid tolv. Jag är en förstående pendlare som utan att muttra kan acceptera mycket konstigheter men detta var en parodi.

Inga tåg verkade gå åt mitt håll och ingen visste varför, när och var. Visserligen visade skärmarna hela tiden avgångar på olika spår men när man kom dit fanns inget tåg.

När jag hade sprungit runt där ett par timmar gick det upp för mig att jag kanske var med i dolda kameran eller att trafikledningen hade personalfest och satt berusade framför TV-monitorerna och drev med oss stackare. "Kolla, det är fullt av folk vid spår 3, nu kör vi en spårändring till spår 10, avgång inom tre minuter. Jag sätter en tia på att killen i svart jacka, har sett honom i kajakbutiken, kommer först dit."




Nä, jag satte mig i puben, kopplade upp datorn och tog en Leffe Blonde. När jag kom ut igen hade det lugnar ner sig och ett tåg var verkligen på G.

Vad jag inte kan förstå, varför inte hålla skärmarna tomma på avgångar och endast avisera när man vet att ett tåg ska gå, då hade man inte stressat upp dessa desperata fredagsresenärer som ska hem till barn och hund och middag och teater och.......som tur var hade jag själv inget uppbokat.

Kajakvinter

Demo- och kurskajaker har fått ett täcke där de ligger och väntar på sina köpare.

Tågtrubbel

Varit mycket förseningar i tågtrafiken sedan Malmös Citytunnel öppnades.

Visst är det ett bekymmer att inte kunna öppna butiken i tid men har man en mobil och en uppkoppplad dator med så kan man prestera mycket ändå.

Om tåget dessutom långsamt tar sig fram längs en magiskt landskap så myser man. Om man bara hade haft en termos kaffe också!