tisdag 24 februari 2009

24/2 Tankar om att hålla fingrar och tår varma när man paddlar

Fy tusan vad jag har frusit när jag har paddlat kajak, mest om händer och fötter. En bra kombination för att slippa när det är riktigt kallt är GUL Portage Boot, en tät neoprenestövel och Chota Thin Skin Neoprene Glove, en tät handske.

GUL och Chota

Stöveln funkar perfekt när man ska ut en bit i vattnet för att komma i kajaken, inuti kan man ha dubbla yllestrumpor, då blir det riktigt skönt. Det finns många olika handskar, vi har åtta typer i butiken, om man räknar pogisarna också. Flera är av typen våtdräkt, de tar till sig vatten som sen ska värmas upp av handen. Bra i de flesta fall men om det är ner mot nollan och kallare så funkar inte detta, det gör dock Chotahandsken som är tät och håller en torr. Om man tar i lite rymligt när man köper så kan man ha en tunn yllefingervante under och då ska det mycket till innan man fryser. Alternativet till handsken är NRS Toaster Mitt som är en torr tumvante i neoprene. På bekostnad av lite rörlighet är nog detta det varmaste man kan få tag på, speciellt med en förstärkningsvante under.

NRS Toaster Mitt

24/2 Brobygget går mot sitt slut och isen släpper

Mittemot vår butik i Malmö bygger man en bro över till Centralstationen. Bygget har pågått ett år och hänger samman med den nya underjordiska stationen som snart ska tas i bruk. Det har varit lite jobbigt under byggnadstiden men vi får ett väldigt fint affärsläge när bron är klar och hoppas det leder till att ännu fler får upp ögonen för kajaking. Skönt dessutom att åter kunna få tillgång till parken över gatan och närmare igen att lägga i för provpaddling.
Bygget, vår butik i gula magasinet längst upp till höger Ännu ligger isen i kanalen vilket har hindrat en del provpaddlingar men snart...snart släpper det!

22/2 Bassängkurs

En del passar på att gå en nybörjar- eller fortsättningskurs i rollning hos Kajakevent. Man kan även teckna sig för att köra själv i bassängen under överinseende av en instruktör.
Bliss-Stick forskajaker tar liten plats och är roliga att öva i...
...flottör är bra i början... ...man kan ha skoj också och bli suddig...

...den satt till slut!