måndag 15 augusti 2011

Skönheten och den fula ankungen...

När jag vaknade imorse var jag helt klar över vilken kajak jag skulle använda på morgonens paddling. Det var så kul senast att paddla Tahe Reval Midi i PE att jag faktiskt riktigt längtade till att få bekanta mig med den ytterligare. Det har aldrig hänt med en PE-kajak förr, jag lovar. Så vi valde Skönheten och Den Fula Ankungen, i detta fallet Tiderace Xplore S och den nämnda Midin.
Självklart la jag kameran ifrån mig och fick den inte med men det var riktigt saftiga motsjövågor när vi kom utanför Utkörningen och gick till den lilla fyren Tunören. Där vände vi och surfade hemåt men havet la sig hastigt och konstigt. På andra sidan Utkörningen satt en havsörn på en påle. Jag kände att någon stirrade på mig och fick på så sätt korn på den. När den kollat in oss färdigt lyfte den majestätiskt och försvann över Månsaholme.
Midin uppförde sig exemplariskt även i den stora sjön, inget stamp och inga vakningar, den går mjukt och fint. Inga problem att idag att hänga med Xplore S (seg padddlare i den :-)) som i test i Paddling fått epitetet, "Den snabbaste havskajak vi testat".
Jag har fått en favorit PE-leksak och en ny designer att se upp till, Hans Friedel som även har designat Tahes Lifestyle 420. En kajak som ser tråkig ut men som är skitkul och billig, 6 700 kr inkl kapell och paddel hos Kayak Event. :-)