lördag 15 december 2007

15/12 Tiderace Seakayaks och Zegul premiär hos Kajakevent

Klockan tio öppnade vi och när jag kom till butiken halv nio väntade Erik från Stockholm utanför. Han hade kommit ner dagen före, övernattat på hotell, och ville nu hämta den röda/grå Xcite i material hardcore som han sen länge hade beställt. Vi packade in den väl innan vi lastade den på biltaket.
Erik med sin Xcite Hardcore
Sen flöt det på hela dagen med provpaddlingar och besökare i butiken som handlade och fikade. Inte minst stimulerande att träffa kursdeltagare som tog sig tid att mitt i julstöket komma in och hälsa på, jättetrevligt!

Den första person som någonsin provsitter en Tiderace på svensk mark är en kvinna, girlpower!

Xplore testas av Chris...

och av Henrik...

En runda till runt Sverige, Jon?

Jag hann själv med att ta en liten sväng i Xplore. En 5,5 m lång kajak kan upplevas liten och nätt på vattnet, en glädjefarkost!

14/12 Luciapaddling och fest med Helsingborgskanotisterna

Jag hade planerat att ta en Tideracekajak med mig till Helsingborgskanotisternas Luciapaddling till Norra Hamnen men blev glad över att överhuvudtaget hinna till festen efteråt. Receptet på en laxsallad med löjrom till knytkalaset fick bytas ut till gravad och rökt lax inköpt på Konsum. För mig och min kollega Leif har tillvaron rusat iväg på det ett och ett halvt år vi haft butiken i Malmö. Vi har knutit många kontakter i Sverige och utomlands och besökt nya platser. Gott om intryck och mycket arbete. Både Leif och jag trivs när det rör på sig. Det som verkade vara en omöjlighet, att livnära sig året runt på kajakverksamhet i Skåne, verkar kunna bli en möjlighet. Vi har inte hunnit umgås på vår hemmaklubb Helsingborgskanotisterna på flera år. Det kändes vant att återkomma dit där tiden tycks stå stilla. Kul at träffa gamla bekanta, förutom något enstaka nytt ansikte verkar allt vara sig likt. Det blev en trevlig kväll med god mat och gott sällskap. Thomas Olsson måste nämnas, underhållandes hela sällskapet med sina Frithiof Nilsson Pirateninspirerade historier. Tusan om man inte blev ett par år yngre av allt skrattande. Tack för trevlig samvaro! Det blir tvunget mer deltagande i klubbens aktiviteter framöver känns det som. Leif och jag avslutade kvällen på Telegrafen med planering av morgondagens Tiderace- och Zegulinvigning i butiken. (inga bilder kommer)

14/12 Aled Williams leverar Tiderace Seakayaks till Kajakevent

Efter en lång väntan kom äntligen Aled Williams med en släp Tideracekajaker från Plastex i Warszawa. Han har minutiöst övervakat produktionen och kört bil ett dygn i sträck före ankomst till vår butik. Tillsammans med Danmark är vi de första i världen som är priviligierade att få Tideracekajaker.
Lena är inte bara Blå Bandet paddlare, även kajaklyftare!
Eftersom vi hade bråttom till Helsingborgskanotistenas Luciafest så fick vi endast ett par timmar tillsammans med Aled. I varje fall hann vi avtäcka ett par kajaker och få en ordentlig genomgång av material och detaljer.
Aled och Leif

Sammanfattningsvis, kajaker designade av en entusiast och tillverkade av Europas bästa anläggning för ändamålet, resultatet, top-of-the-line-kajaker i superkvalitet.

Vi känner att vårt samarbete med Tiderace kommer att fungera fint och utvecklas ur ömsesidig glädje.