onsdag 28 november 2007

"A Tribute To Led Zeppelin" på KB i Malmö den 29/12 2007

Led Zeppelin är heta, de har reunion i London den 10/12 (endast trummisen John Bonham är död). Sångaren Robert Plant har precis släppt en kriterrosad CD tillsammans med Alison Krauss.
För mig är Led Zeppelin ett av mina topp-tio-band i livet. Den andra LP:n skakade om mig rejält. Den Zeppelinmusik som då kallades hårdrock kan nu konstateras vara bluesbaserad rock med folkinfluenser, framförd på ett egensinnigt och passionerat sätt. Historiens kanske bästa rockriff i Whole Lotta Love (http://www.youtube.com/watch?v=eiAicv-ev5I)? Och ytterligare en mängd kanonlåtar. Jag har sett Led Zeppelin live i KB-hallen i Köpenhamn, för varje år sviker minnet lite mer men upplevelsen blir mer och mer magisk. :-)
Gubbar som återförenas för att fylla på kassan är ingen hit, det finns många exempel på hur dåligt och tröttsamt det kan bli.
Jag såg "A Tribute To Led Zeppelin" på The Tivoli i Helsingborg förra året. Ett fräscht coverband som ger järnet och kanske spelar skjortan av Led Zeppelin av idag, ta chansen att se dem på KB i Malmö den 29/12.