torsdag 17 september 2009

Det går mot vår...

... men först mot höst, vi ligger inte lågt för det. Vi har ett antal kursomgångar kvar och sen ska vi hjälpa alla paddlare klara sig genom vintern.

Jonathan plockar samman efter en kursomgång på Ribban i Malmö

http://www.kayakevent.se/

Nya torrdräkter i butiken

Vi har fått in Stohlquist B-Pod torrdräkter för både män och kvinnor, fina grejer. Nepoprenehals för dem som inte gillar latex. Vi har också börjat hyra ut dessa dräkter. Man kan hyra en dag, en helg eller längre tid om man ska på tur och inte har egen och inte vill köpa. Dessutom bra sätt att prova om man trivs med torrdräkt eller inte.
Överhuvudtaget håller Stohlquist grejer hög klass, kvalitets- och funktionsmässigt. Även västar, jackor, byxor, handskar och säkerhetsutrustning m m. Dessutom prisvärt, torrdräkterna kostar 6 290 kr.

Paula nybliven NIL-instruktör

Paula Nilsson och jag har i olika sammanhang paddlat en del tillsammans, bl a har vi kajakat i Norge och på Färöarna. Roligt då att Paula nu har blivit godkänd NIL-instruktör eftersom hon alltid har sett seriöst på paddlingen. Ett stort grattis och även då såklart till Magnus Henriksson som också kommer från Helsingborg och blev godkänd instruktör samtidigt som Paula.
Kuriosa är att när jag startade upp kursverksamhet i Helsingborgskanotisterna så var Paula och min tidigare kompanjon i Kajakevent, Leif Davidsson, deltagare på den första kursen. Sen blev båda instruktörer och sen gick Magnus en kurs med Paula som instruktör. Sara Wagner på Escape startade sin bana som paddlare genom att gå en kurs med Magnus och mig som instruktörer. Även om man inte är en gurupaddlare så har man kanske spridit lite entusiasm som har inspirerat.