måndag 10 september 2007

Kanumesse i Nürnberg 13-15 september

Kanumesse, årligen återkommande med utställare från hela världen. Trevlig mässa i trevlig stad, ett nöje att åka dit. Dit åker vi för att hitta nya och gamla produkter som kan vara intressanta för vår butik, för att knyta nya kontakter och odla gamla, för att njuta av bayersk mat och dryck och för att umgås och ha kul! För Kajakevents kunder är det bra eftersom ett aktivt arbete utåt från vår sida leder till att vi kommer att kunna erbjuda ett större sortiment av bra produkter. En liten nackdel, butiken är stängd 13-15/9.

Köpenhamnspaddling den 9/9

Vi fick en helfin dag i Köpenhamns innerstads vatten. Solskenet glittrade i kanalerna, vinden fläktade bort kroppsvärmen och gruppens sammansättning ledde till en mycket trevlig samvaro. Nyfikenhet och upptäckarglädje gav att vi kom in i spännande återvändskanaler som jag inte besökt tidigare. Det finns pärlor nära centrum som liknar småstadsidyll. Vi till och med pallade frukt, från kajakerna!

Jag körde Necky Zoar Sport. Bra stadskajak, lätt att snabbt komma i och ur, liten vändradie, enkel att baxa in i fickorna mellan båtarna i kanalerna när man får möte, tar liten plats i garage, på vägg eller på båt. Nackdel, trög acceleration samt mindre bra utanför tätbebyggelse då marschfarten ej är hög.

Tack till alla som var med!
Torrpaddling vid Langelinie före start.