söndag 4 oktober 2009

4/10 En förmiddag på vattnet

Alex och jag struntade i sovmorgon och drog ner till Sundet för att testa nyheter som...
torrdräkten Stohlquist B-Pod och ....

...kapellet Peak UK Ocean Deck, båda höll tätt.

Lets go...

...tungt att ta sig ut...

...lättare hem...

...vid vind från väst ligger Danmark i vägen vilket ger korta krabba vågor.

Oceandecket har en tjockare flärp vid gummicordkanten, á lá forskajakkapell, vilket ger bra tätning runt sargen. Elastisk lina över fördäcket för t ex en karta. Funkade utmärkt på Tiderace Xcite och Point 65 Whisky 16.

Om man inte har statusbehov eller är NIL-wannabee är det svårt att med dagens utbud motivera 14 000 kr för en torrdräkt. Stohlquistdräkten kostar 6 290 kr med tunnel för kapellet, det går att få även en toppjacka, ett par avancerade byxor och en paddel innan man har nått det beloppet. Dräkten finns i både dam- och herrmodell och är sydd i TTL Ecipse™ fabric, ett väldigt skönt och smidigt material, även fötterna. I halsen med "Ultra-Stretchy neoprene neck seal" som är tät utan att strypa, latex i armmuddarna. Jag har haft en paddeljacka i Gore-Tex och ser ingen skillnad i andningsförmåga.

Men toabehovet säger någon tjej då. OK välj då istället Peak UK Onepiece som gör vilken nödighet som helst till en onödighet, kolla här...http://peterkajakevent.blogspot.com/2009/07/ny-torrdrakt-fran-peak-uk-i-butiken.html. Samma pris 6 290 kr.

http://www.kayakevent.e-butik.se/

http://www.stohlquist.de/index.php?lang=en

http://www.peakuk.com/