söndag 16 september 2007

Besök på Kanu-Messe i Nürnberg 13-15/9

Hej Bayern, här är vi nu!
Först måste sägas, Nürnberg är en mycket trevlig stad. 500 000 invånare och ett stort affärscentrum men atmosfären är som i en mindre stad. Precis som förra året var människorna vänliga, man märket inget bråk och man känner inget obehag av att vistas ute sent på natten. Uteställena har t ex inga vakter vid ingången, det behövs inte. Vi besökte Altstadtfestival med packat av folk utomhus och en stor areal med många tillfälligt uppbyggda mat- och ölställen. Allt var lugnt. Efteråt var det snyggt och städat, inga engångsartiklar användes. När man köpte öl så la man fem EUR i pant och lämnade sen glaset tillbaka!
Richard från Point 65 på Altstadtfestival
Mässan då? Jo den var bra med så många utställare att vi fick hålla ett stenhårt tempo i tre dagar för att hinna med vad vi skulle. Vi var kvar till de nästan slängde ut oss på lördagen. Dessutom program på kvällarna. Förutom att se våra nuvarande leverantörers nyheter så fann vi saker som vi kommer att presentera i vår butik efterhand. Det gäller kajaker, paddlar, kläder m m.
Här fanns mycket att bita i.............
RTM Tooka Sea Kayaks, Presto och Chrono

Denna lilla kajak gillar jag.................

..............endast 12 kg lätt!

H2O levererar finfina och dessutom coola touring- och forspaddlar.
Från Nalu och Miguel i Portugal kommer våra högklassiga underställ och lycraplagg. Mest prisvärda på marknaden tycker vi.

Reval Kayaks från Sverige hade mässans elegantaste utställningsmonter.

Pete (i mitten) och hans duktiga team........

........ligger bakom Peak UK.

Mmmumma....... hela mässans godbit snart i vår butik! Mer info kommer!

Lasse Larsson från tidningen Paddling, min galne kompanjon Leif och Babs från Kajaktiv.

Freya Hoffmeister har med kort varsel lagt in en solopaddling runt Nya Zeelands sydö, startar en månad före Babs sedan länge planerade resa runt samma ö, hmm............åtråvärd titel tydligen att bli första solodam att göra den prestationen!

Folk från Outdoorsports Scandinavia och Point 65, bl a Nigel Foster.