måndag 17 september 2007

Tiderace Seakayaks på väg till Sverige

I samband med vårt besök på Kanumesse i Nürnberg så gjorde vi en överenskommelse med Tiderace Seakayaks om att sälja deras kajaker. Designer av kajakerna är Aled Williams som tidigare var en av ägarna till och designerna på Rockpool Kayaks. Som framgårt av denna film är Aled en entusiastisk paddlare http://www.cackletv.com/underground-test.html.

Design- och kajakgurun Aled Williams

Inledningvis kommer att tillverkas två st kajaker, XCite och XPlore, 525 resp 549 cm långa och båda 53 cm breda. Senare kommer båda i lite mindre versioner med bl a lägre fördäck. Vi förde en diskussion med Aled om kajakerna och deras design och kikade mycket noga på kvaliteten. Kajakerna tillverkas av Plastex som bl a tillverkar racingkajaker. De kommer att finnas i tre material, vacuum classic, vacuum hardcore och vacuum carbon-pro. Kvaliteten är av högsta klass.
Aled har tagit med sig sina erfarenheter från sitt arbete med Nigel Dennis Kayaks och Rockpool och har fört sina idéer ett snäpp vidare. Dessa kajaker har i grunden liknande egenskaper som Rockpoolkajakerna men en något annorlunda bottenform och vattenlinje gör att de är mer lättdrivna och bättre passande till svenska förutsättningar med mer touring än tidvatten- och vågpaddling. Vi har inte samma förhållanden som i Storbrittanien. De kommer helt enkelt att passa bra för den svenska kundgrupp som vill ha en högklassig kajak med tilltalande egenskaper. Gällande komfort så satt vi som gjutna i dessa kajaker.
Vi har beställt ett mindre antal XCite och XPlore för leverans i november. Det är ett nöje att kunna erbjuda våra kunder dessa kajaker. Som vi bedömer det nu kommer priserna att ligga från strax under 30 000 kr och uppåt.
Min kompanjon Leif visar glädje över att kunna presentera Tiderace i Sverige.
Mer info om priser, färger, provpaddling, etc, framöver på vår hemsida: http://www.kajakevent.se/.