torsdag 28 augusti 2008

24-25/8 Ljusblå Bandets Johanna på Hangö

På sin färd Svinesund-Vederlax stannade Johanna till på symposiet på Hangö och minglade och umgicks med andra mindre äventyrliga paddlare. Johanna fick ett fint mottagande av de finska paddlarna när hon anlände på lördagen. De stod på parad med paddlarna höjda och Johanna fick promenera iland under dessa, som en prinsessa. Sen blev det blommor och champagne, vilket välkomnande! Otur hade man som var ute bland skären just då. Men vi fick tala med Johanna senare. Hon var i god form både fysiskt och humörmässigt och såg lite med oro fram mot att behöva avsluta äventyret några dagar senare, hon tyckte att allt flöt så fint. Johanna har fått smak på äventyret och man kunde ana att mer kan komma. Vilken härlig tjej med ödmjuk, lågmäld glädje för livet. Och hur frisk ser man inte ut när man har umgåtts så länge med solen, havet och vinden. Till alla tjejer som springer runt på stan med sprayat hår, hud inpackad i kräm och svartmålade ögon, se och lär hur skönhet uppstår!

Tänk att jag fått träffa båda Ljusblåbandettjejerna på deras färd.

Freya och Johanna, två äventyrare som utbytte erfarenheter.

Sen paddlade då Johanna vidare mot Vederlax med blombuketten på akterdäck som minne och stöd.

Lycka till Johanna!

Johannas blog: http://gpsalbum.com/en/johanna

22-24/8 Hanko Sea Kayak Gathering '08

Björn och jag förenade nytta med nöje och drog till Finland. Nyttan bestod av att leverera en Tiderace Xplore S Hardcore till Stockholm och en dito Xcite Classic till Finland. Nöjet bestod av att besöka kajaksymposietpå Hangö och sedan stanna ytterligare ett par dagar i Finland.

Ca 170 deltagare och många kajaker på stranden.

Johannes (till vänster), blivande proffessionell
instruktör och förste ägaren till en Tideracekajak i Finland.
Freya var där och höll lektioner och föredrag om sin
trip runt Nya Zeelands sydö.

Gott att kocka på stranden

Det visade sig finnas många tekniskt duktiga paddlare i Finland. Flera av dessa hade hört talas om Tiderace och testpaddlade våra demoex. Superlativen haglade. Sittkomforten, kontakten och manöverbarheten gjorde störst intryck.

Symposiet arrangerades för första gången och kommer säkert att utvecklas i framtiden. Inspirerande och trevligt att möta så många paddlare på en gång.

Fler bilder här; http://www.nilfinland.fi/hskg/album/