söndag 31 januari 2010

Viktiga saker man missar på TV...

När man har tid och möjlighet att se på TV är det mest lättviktigt tidsfördriv som visas. Det som är bra, intressant och viktigt visas ofta mitt på dagen eller när man sover. Jag har börjat ha en liten ruta från svtplay.se uppe på datorn när jag jobbar sent och kan då se bra program jag missat. Inte sällan händer det att jag förstorar upp och glömmer jobbet. :-)

"Green - den siste orangutangen" är en plikt att se. En poetiskt gjord film om vad som händer på Borneo. Inte ett ljud sägs, det behövs inte bilderna talar för sig själv. Man blir förtvivlad över hopplösheten över att inte kunna göra något och över hur vi människor beter oss!

Det goda, jag har redan ändrat en del av mitt tänk och beteende och förmodligen har många andra som sett filmen gjort detsamma. "Grizzlykungen" är en fantastisk film av det positiva slaget.

Rapport från en vinterdag i Malmöbutiken...

Det är härlig vinter idag minus 10 i södra Sverige. Det skånska landskapet är isigt, vindpinat och hårt. Jag tänker på djuren varje dag när jag färdas med tåget och ser landskapet, det måste vara tufft. De flesta har ingen erfarenhet av att söka föda under en så lång kall period. Det blir en naturens egen grymma utgallring. Våra butiker är öppna tisdag-lördag och förvånansvärt många kunder söker sig till oss trots fruset vatten. Vår kajakrea lockar såklart , kajakerna lämnar butikerna i lagom takt men även kläder är attraktivt samt vår 20 % rea på Fivefingers. En extra kul grej är ju att sälja långfärdskridskor härnere i söder!
Egon håller ställningarna ovsett temperatur...
...undrar vad som händer med bryggan (infrusen i framkant) när isen börjar röra på sig...

...inte mycket demo kvar på ett fruset släp...

...Jan från Gilleleje, mycket sympatisk kund som ska fiska från sin Ocean Kayaks Prowler 15 Trident Angler.

Isen...

... börjar på allvar lägga sig även i Öresund, här Helsingborgs hamn.