måndag 28 januari 2008

27/1 Paddling på Pålsjö

Köpare av Tideracekajaker ville propaddla den modell de beställt så vi passade självklart på att själva ta oss ut på vattnet vid Påsljö.

En dag med stark vind som mojnade efterhand, tack för den!

http://www.palsjokrog.com/

26/1 Bryggeri Skovlyst

Vi har förmånen att ha en god relation med Kajakklubben Krogen i Helsingör, vilket medför ett gott utbyte. Som medlem i Krogen finns Mette, som anordnar arrangemang som inte har med paddling att göra. Bland annat besök på både stora och microbryggerier på Själland. Jag har varit med på två besök tidigare, Nörrebro och Carlsberg.

I lördag besökte vi Skovlyst Bryggeri utanför Köpenhamn. Avkopplande tågresa och promenad dit och väl där, utförlig guidning med provsmakning. Guide var en mycket ung, duktig bryggare som brinner för sitt öl. Efter visningen stannade vi kvar och jag tog ett smörrebröd med rågbröd, fantastiskt god dansk currysill, kapris, rödlök och till det bryggeriets Triple Blonde, det blev dagens höjdare!

Ett stort tack till Mette och Krogen! Därefter åkte vi tåg till Köpenhamn city, drack gott kaffe på Café Baresso och gjorde fynd i sista minuten på Illum. Sen åkte vi hem och avslutade dagen med en god middag och livsdiskussioner.

En fin dag! http://www.bryggeriskovlyst.dk/site/index.php