onsdag 24 oktober 2007

Med Point 65 i Finnhamn 13-14/10

Point 65 samlade en del återförsäljare från Europa i Finnhamn, Stokholms skärgård för att umgås och presentera nästa års nyheter. Det var en helkul helg med många nya bekantskaper.
Point har haft kvalitetsproblem undet 2007 men har identiferat problemorsakerna, åtgärdat och kommer tillbaka bättre rustade än någonsin 2008. Vi har fullt förtroende för det sätt de har löst problemen på.
Extra intressant inför nästa år är att det kommer två ny kajaker designade av Nigel Foster. En 488 cm kort Wiskey för vågor, rockhopping, lek och kortare turer samt en tvåa Double Shot, 603 cm. Tvåan ser verkligen ser ut att kunna fylla ett tomrum då få intressanta såna finns på marknaden. Inga av dessa kajaker fanns färdiga att prova men Nigel beskrev dem på ett utförligt sätt. Det blir mycket spännande att testa dessa. Priset blir överkomligt, strax över
20 000 kr.
Det var trångt på vattnet, närmast Mario från Sardinien. Upplevelsebolaget lurade inne i vassen..

Killarna från Sardinien vågade knappt ens doppa paddlarna i det kalla vattnet.. men på kvällen doppade de sig själva.. efter bastun

Peter från Kano & Kajakkbutiken softade runt i en Kevlar-XP

Vi ser fram med glädje mot samarbetet med Point 65´s härliga gäng nästa år!

2 kommentarer:

eriksjos sa...

kul med nya modeller.
Men oj vad breda de är!?

Peter sa...

Allting relativt, Wiskeyn initial- och slutstabil, ska svara bra på kantning och passa för sitt ändamål, inte ovanligt bred med sina 56 cm.

Double Shot bredare men låg i däck kring sittbrunnen vilket underlättar agerandet med paddeln. Inte tänkt som fartvidunder utan som allroundtvåa.. säkert bra designad för det ändamålet, du får prova när kajakern är i hamn :-)